Bordeaux veinid ja maitsed.
Tunnustatud veinimõisad, aastakäigu konjakid, austrikülad ja traditsioonilised hõrgud maitsed.
- Bordeaux’ veinid ja piirkonna tunnustatud veinimõisate külastused
- Mõõna aegne jalutuskäik austrikasvanduses ning austrite degustatsioon austrikülas Cap Ferret
- Tutvumine põneva veini Sauternes’ga. Maitsete hõrk duetti – foie gras ja Sauternes
- Päev konjakimõisas – tutvus aastakäigu konjakitega ja nende valmistamisega
- Kohalike kokkade poolt valmistatud ehtprantslaslikud lõuna- ja õhtusöögid nii sõbralikes chateau’des kui ka meie villades. Soovijad saavad kätt proovida – menüüs on Aquitaine´i maakonnast inspireeritud traditsioonilised prantsuse road.
- Majutus oma villas – ajaloolises chateau´s keset maalilisi viinamarjaistandusi, keskaegse linna St Emillioni läheduses.
- Paraja suurusega reisiseltskond ehk kohti on kuni 14-le inimesele
Bordeaux’ on Prantsusmaa kõige suurem veinitootmispiirkond. Siin on vähemalt 9000 veinimõisa või veinitootjat, kus valmistatakse nii tavalisi lauaveine kui ka maailma kõige eksklusiivsemaid ja kallemaid veine. Bordeaux’ linn paikneb Aquitaine’i maakonnas, mida ümbritsevad maailmakuulsad veinipiirkonnad muuhulgas ka Saint-Emilion ja Medoc.
Atlandi ookeani kaldale jäävad autentsed austrikasvandused. Bordeaux’ linnast lühikese autosõidu kauguselt leiame põneva veini Sauternese. Kõigele lisaks loomulikult imeilusad maastikud ja elamispaigaks meie oma chateaux keset viinamarjaistandusi.
Bordeaux linn on üks kaunemaid valgustussajandil rajatud linnu Prantsusmaal, mille edu on sajandeid saatnud rahvusvaheline veinikaubandus.
AUSTRID OTSE OOKEANIST
Austrid on Bordeaux’piirkonna üheks suurimaks delikatessiks. Terve Archachoni lahe äär on täis austrikasvandusi. Meie külastame üht neist Cap Ferret külakeses, mida nimetatakse ka Prantsuse austri pealinnaks. Meid võtab vastu kohalik austrikasvataja ja kõigile antakse jalga kummikud. On mõõna aeg ja üheskoos kõnnime mööda merd kohani, kus asuvad austri restid ja kasvavad austrid. Maitseme sealsamas keset merd austreid… Enam värskemaid austreid pole võimalik saada! Randa tagasi jõudes pakutakse degusteerimiseks veel austreid ja sinna juurde väga kerget lilleliste nootidega valget veini Entre deux Mer piirkonnast.
Päikese loojangud on siin imelised, samuti nagu autosõit mööda väikeseid külateid. Tänavanurkadel on terrassid pratslaslikult väikeste lauakestega, kus istuvad valgetes rõivastes daamid ning joovad valget veini ning aeg-ajalt tuuakse suurtel kandikutel jääkuhila peal imevärsked äsja püütud austreid. Loomulikult maiustame kohalikus kohvikus värskete eclare’de ja macaron’idega.
Veinimõisates on meile giidiks konkreetse veinimõisa omanik, veinimeister või mõisa juht.
Vaata ka meie teisi kulinaarseid ahvatlusi sisaldavaid reise
Vaata mida kliendid kirjutavad http://www.kontiki.ee/kliendid-meist/
Bordeuax reisikava 8.-14.mai 2018
1.päev
Saabumine Bordeuax lennujaama
Sõit meie villasse keset viinamarjapõlde
Majutus ja tutvumine villaga
Enne õhtusööki külastame St.Emillioni linnakeses veinikeldrit, mille omanik räägib meile piirkonna veinidest üldiselt ja loomulikult annab neid ka proovida.
Õhtusöök keskaegses veinilinnaksese St.Emillion (ei kuulu hinda).
2.päev- päev St.Emillioni piirkonnas
Hommikusöök villas.
Veinimõis St.Emillioni piirkonnas, kuhu on talletatud ka palju piirkonna ajalugu ning veinimeistrite traditsioone. Maaalused koopad ja installatsioonid. Ringkäik ning veinide proovimine.
Tutvumine kohaliku 14 põlve ühele perele kuulunud veinimõisaga, kes toodavad nn maheveini. Lõuna veinimõisa aias
Tagasiteel villasse vaatame sisse ka magusaärisse, kus valmistatakse imelise macroone, mis küll on teistsugused, kui need mida oleme näinud Pariisis.
Õhtusöök meie villas koos kohaliku kokaga, kes üllatab meid hooajaliste hõrgutistega.
3.päev austripäev
Hommikusöök villas
Väljasõit Atlandi ookeani poole – maailmakuulsasse austirkülla Cap Ferret. Sõit kestab 1,5 h sõltuvalt liiklusest. Kohale jõudes võtab meid vastu austrikasvataja ja viib meid oma "põllule" ehk merre, kus kasvavad austrid. Austrite hingeeluga tutvumine ja maitsmine.
Vaba aeg liivarannal ja mereäärsetes austrirestoranides.
Õhtusöök mere ääres austrikülas. Tagasi villasse jõuame hilisõhtul.
4.päev
Medoci päev. Sõit mööda teed, kus on näha ka maailma kõige kuulsamad veinimõisad. Ühe veinimõisa külastus ja lõuna. Imeilusad vaated ja degusteerimine.Õhtusöök veinimõisas.
5.päev
Hommikul sõit teismoodi veini, Sauternes piirkonda. Sauternes´ on dessertvein, mille kõrvale süüakse traditsiooniliselt foie gras'd. Seda imelist duetti proovime meiegi. Lõuna veinimõisas.
Pealelõunal sõidame Bordeaux´sse, kus on aega ringi jalutada ning samuti õhtustada endale meelepärases kohas.
Hilisõhtul tagasi villasse.
6.päev
Konjaki päev. Sõit Cognac´i linna. Konjakimaja külastus koos degusteerimisega. Lõuna Cognac´is.
Pärastlõunal sõidame tagasi oma villasse, kus meile valmistatakse prantslaste poolt õhtusöök.
7.päev
Pikk hommikusöök ja ärasõit.