Vaata pilte

Bordeaux

Bordeaux - veinid ja maitsed

8.-14.mai 2019 (7 päeva)
Bordeaux - veinid ja maitsed

Bordeaux veinid ja maitsed.

Tunnustatud veinimõisad, aastakäigu konjakid, austrikülad ja traditsioonilised hõrgud maitsed.

  • Bordeaux’ veinid ja piirkonna tunnustatud veinimõisate külastusedWP_20140911_11_57_14_Pro
  • Mõõna aegne jalutuskäik austrikasvanduses ning austrite degustatsioon austrikülas Cap Ferret
  • Tutvumine põneva veini Sauternes’ga. Maitsete hõrk duetti – foie gras ja Sauternes
  • Päev konjakimõisas – tutvus aastakäigu konjakitega ja nende valmistamisega
  • Kohalike kokkade poolt valmistatud ehtprantslaslikud lõuna- ja õhtusöögid nii sõbralikes chateau’des kui ka meie villades. Soovijad saavad kätt proovida – menüüs on Aquitaine´i maakonnast inspireeritud traditsioonilised prantsuse road.
  • Majutus oma villas – ajaloolises chateau´s keset maalilisi viinamarjaistandusi, keskaegse linna St Emillioni läheduses.
  • Paraja suurusega reisiseltskond ehk kohti on kuni 14-le inimesele

Bordeaux’ on Prantsusmaa kõige suurem veinitootmispiirkond. Siin on vähemalt 9000 veinimõisa või veinitootjat, kus valmistatakse nii tavalisi lauaveine kui ka maailma kõige eksklusiivsemaid ja kallemaid veine. Bordeaux’  linn paikneb Aquitaine’i maakonnas, mida ümbritsevad maailmakuulsad veinipiirkonnad  muuhulgas ka  Saint-Emilion ja Medoc.

Atlandi ookeani kaldale jäävad autentsed austrikasvandused. Bordeaux’ linnast lühikese autosõidu kauguselt leiame põneva veini Sauternese. Kõigele lisaks loomulikult imeilusad maastikud ja elamispaigaks meie oma chateaux keset viinamarjaistandusi.

Bordeaux linn on üks kaunemaid valgustussajandil rajatud linnu Prantsusmaal, mille edu on sajandeid saatnud rahvusvaheline veinikaubandus.

AUSTRID OTSE OOKEANIST

Austrid on Bordeaux’piirkonna üheks suurimaks delikatessiks. Terve Archachoni lahe äär on täis austrikasvandusi. Meie austrid capferres1200xkülastame üht neist Cap Ferret külakeses, mida nimetatakse ka Prantsuse austri pealinnaks. Meid võtab vastu kohalik austrikasvataja ja kõigile antakse jalga kummikud. On mõõna aeg ja üheskoos kõnnime mööda merd kohani, kus asuvad austri restid ja kasvavad austrid. Maitseme sealsamas keset merd austreid… Enam värskemaid austreid pole võimalik saada! Randa tagasi jõudes pakutakse degusteerimiseks veel austreid ja sinna juurde väga kerget lilleliste nootidega valget veini Entre deux Mer piirkonnast.

Päikese loojangud on siin imelised, samuti nagu autosõit mööda väikeseid külateid. Tänavanurkadel on terrassid pratslaslikult väikeste lauakestega, kus istuvad valgetes rõivastes daamid ning joovad valget veini ning aeg-ajalt tuuakse suurtel kandikutel jääkuhila peal imevärsked äsja püütud austreid. Loomulikult maiustame kohalikus kohvikus värskete eclare’de ja macaron’idega.

 

Veinimõisates on meile giidiks konkreetse veinimõisa omanik, veinimeister või mõisa juht.WP_20140910_15_18_45_Pro

 

Vaata ka meie teisi kulinaarseid ahvatlusi sisaldavaid reise

 

 

Vaata mida kliendid kirjutavad http://www.kontiki.ee/kliendid-meist/

Bordeuax reisikava  8.-14.mai 2018

 

1.päev

 

Saabumine Bordeuax lennujaama

Sõit meie villasse keset viinamarjapõlde

Majutus ja tutvumine villaga

Enne õhtusööki külastame St.Emillioni linnakeses veinikeldrit, mille omanik räägib meile piirkonna veinidest üldiselt ja loomulikult annab neid ka proovida. 

WP_20140907_18_26_54_Pro

Õhtusöök keskaegses veinilinnaksese St.Emillion (ei kuulu hinda). 

 

2.päev- päev St.Emillioni piirkonnas

Hommikusöök villas.

Veinimõis St.Emillioni piirkonnas, kuhu on talletatud ka palju piirkonna ajalugu ning veinimeistrite traditsioone. Maaalused koopad ja installatsioonid. Ringkäik ning veinide proovimine. 

WP_20140911_12_20_47_Pro

Tutvumine kohaliku 14 põlve ühele perele kuulunud veinimõisaga, kes toodavad nn maheveini. Lõuna veinimõisa aias

Tagasiteel villasse vaatame sisse ka magusaärisse, kus valmistatakse imelise macroone, mis küll on teistsugused, kui need mida oleme näinud Pariisis. 

Õhtusöök meie villas koos kohaliku kokaga, kes üllatab meid hooajaliste hõrgutistega.

 

3.päev  austripäev

Hommikusöök villas

Väljasõit Atlandi ookeani poole – maailmakuulsasse austirkülla Cap Ferret. Sõit kestab 1,5 h sõltuvalt liiklusest.  Kohale jõudes võtab meid vastu austrikasvataja ja viib meid oma "põllule" ehk merre, kus kasvavad austrid. Austrite hingeeluga tutvumine ja maitsmine.

WP_20140908_11_43_11_Pro

Vaba aeg liivarannal ja mereäärsetes austrirestoranides.

 Õhtusöök mere ääres austrikülas. Tagasi villasse jõuame hilisõhtul.

 

4.päev

Medoci päev. Sõit mööda teed, kus on näha ka maailma kõige kuulsamad veinimõisad. Ühe veinimõisa külastus ja lõuna. Imeilusad vaated ja  degusteerimine.Õhtusöök veinimõisas.

 

5.päev

Hommikul sõit teismoodi veini, Sauternes piirkonda. Sauternes´  on dessertvein, mille kõrvale süüakse traditsiooniliselt foie gras'd. Seda imelist duetti proovime meiegi. Lõuna veinimõisas.

sauterne

Pealelõunal sõidame Bordeaux´sse, kus on aega ringi jalutada ning samuti õhtustada endale meelepärases kohas.

Hilisõhtul tagasi villasse. 

6.päev

Konjaki päev. Sõit Cognac´i linna.   Konjakimaja külastus koos degusteerimisega. Lõuna Cognac´is.

WP_20140912_11_39_44_Pro

 Pärastlõunal sõidame tagasi oma villasse, kus meile valmistatakse prantslaste poolt õhtusöök.

7.päev

Pikk hommikusöök ja ärasõit.

Ole kursis põneva reisiinfoga

Pane siia oma meiliaadress ja oled toimuvaga kursis,



Liitu uudiskirjaga!