Vaata pilte

Portugal, Alentejo

Maitseelamuste reis Portugali varasalve Alentejosse

6.06-11.06.2018 (6 päeva)
Maitseelamuste reis Portugali varasalve Alentejosse

Portugal on suurepärane sihtkoht veini ja gurmeesõpradele. Portugali suurim veinipiirkond Alentejo oma korgitammede saludega, metsikute Atlandi ookeani äärsete randade, vanade kindluste, valgete mägikülade ja maailmaklassi veinimõisatega on vaatamisväärsus omaette. Alentejot kutsutakse ka Portugali leivakorviks kuna piirkond annab peamise osa veini-ja korgitoodangust.

oliivipuud

Oma reisi käigus peatume Alentejo südames Monsaraz´i kindluslinna külje all meie päralt olevas portugalipärases majas ning teeme väljasõite Alentejo pealinna UNESCO pärandi nimistusse kuuluvasse Evorasse, veinimõisatesse, väikestesse küladesse ja ajaloolistesse kindluslinnadesse, imetleme korgisalusid, juustumeistrite kätetööd, oliivisalusid ja nende vilju ning naudime kohaliku kulinaaria parimaid palasid. Viimased 2 päeva veedame Lissabonis ja selle ümbruses.

evora rooma tempel

Alentejo viinamarjaistandused võtavad enda alla ligi 20 000 hektarit. Sellest piirkonanst tuleb peamine osa Portugali lauaveinidest. Siin on lisaks suurtootjatele üle 40 väiketootja, kes on kõvasti veinitootmisse investeerinud ja kvaliteedi uuele tasemele toonud. Tulemuseks on üks põnevamaid Euroopa veiniregioone, mida kutsutakse ka uueks Toscanaks.

Monsaraz-Alentejo-Portugal (1)

Õnneks ei ole siinsed veinimeistrid investeeringuid suunanud iidsete sortide väljavahetamisse nii on siin ainulaadne võimalus proovida piirkonna kliima ja mullaga paremini sobivad iidsed viinamarjasorte nagu Aragonez (40%), Alicante Bouschet (30%), Trincadeira (15%) ja Periquita (15%).

portugali juustud

Lisaks veinidele tunnevad portugaallased uhkust oma juustude üle ja selleks on neil täielik põhjus. Juustude valik on märkimisväärne ning nende hulgas ka kriitikute poolt maailma TOP-10 hulka valitud Serpe juust. Reisi jooksul saame maitsta nii juuste, oliive, kohalikke liharoogi ja loomulikult veine! Uurime ka lähemalt kuidas käib ühe õige lambajuustu tegu ja kuidas valmivad portugaallaste kuulsad azulejod (keraamilised plaadid).

Lissabonis uudistame nii Alfama käänulisi tänavaid kui uhkeid alleesid, paleesid ja väljakuid. Maitseme legendaarses kohvikus Belemis ligi 200 aasta vanuse retsepti järgitehtud pastel de belemi ja külastame kunagist kuningate suveresidenti Sintras ja suvituslinna Cascaisi. Õhtu veedame aga ühiselt traditsioonilises fado klubis parimaid sööke, jooke ja Lissabonile omast pisut nukra alatooniga fadot nautides. Kel jaksu üle, saab pilgu heita ka lissabonlaste vilkale ööelule.

lissaboni ööd

Vaata ka meie teisi kulinaarseid ahvatlusi sisaldavaid reise

1.päev

  Jõuame õhtuks Lissaboni, kust sõidame kohe oma majutuskohta, meie päralt olevas majakeses Alentejos, et nautida õhtusööki juba vanaaegses kindluslinnas.

2.päev

Täna sõidame ringi ümberkaudsetes külades, naudime vaateid ja müstilist pühapaika, maitseme kohalikku veini ja imetleme siinset käsitööd, jalutame Alentejo pealinnas UNESCO pärandi nimistusse kuuluvas Evoras. evora rooma tempelSiin on piisavalt aega, et tänakohvikutes inimesi piiluda ja poodides ostelda. Õhtusöögiks valime mõne Evora arvukatest restoranidest. Ööbime oma majakeses mitte kaugel Evorast.

3.päev

Täna uurime, kuidas valmib ja kuidas maitseb Euroopa üheks parimaks tituleeritud juust. Teel uudistame veel 18.sajandist pärit oliivipressi ja selle lugu. Muidugi jääb teele ka ajaloolisi kindluseid, korgi ja oliivisalusid. Õhtupoolik on puhkusest puhkamiseks ja lihtsalt olemiseks :)
oliivipuud

4.päev

Tänase päeva märksõnadeks on Azeitao juust, moscateli vein, portugaallaste kuulsad azulejod, fado ja Lissabon.

5.päev

Täna uudistame hommikupoolikul Lissaboni linnaosas Belemis kuulsat Jeronimos kirikut ja kloostrit, kus on kuulsa maadeavastaja Vasco da Cama haud, Belemi torni ja maitseme kuulsaid Belemi koogikesi. lissaboni kynkad
Sõidame kuningate suveresidentsi Sintrasse ning õhtupoolikul jalutame pisut Lissaboni käänulistel tänavatel.
6.päev

Kojusõit!

Lennud Tallinn- Lissabon -Tallinn liinilendudega ja ühe ümberistumisega

Majutust: 3ööd majakeses Alentejo südames, 2 ööd Lissabonis hotellis 2in. standard toas
Hommikusööke
2 lauaveinide degustatsiooni, tuur veinimõisas, 1 moscateli degustatsioon
2 juustude degustatsiooni ja tuuri juustumeistrite juures
Fado õhtut koos söökide ja veinidega.
Programmi vastavalt kirjeldusele (ei sisalda sissepääsupileteid vaatamisväärsuste juurde)
Transport kogu reisi vältel
24h eesti keelne ja Portugalis elanud reisisaatja/giid.

Reisi üldtingimused

Ole kursis põneva reisiinfoga

Pane siia oma meiliaadress ja oled toimuvaga kursis,



Liitu uudiskirjaga!