Top

Pimedasse sügisõhtusse vürtsikat särtsu – suahiili biryani

 

Käes on aeg, mis siiani on olnud meelis aeg kaugeteks reisideks või nende planeerimiseks.

Sel aastal siis teisiti!

Et aga pimedatesse sügisõhtutesse veidi troopilist särtsu tuua pakume välja maitsete rännaku!

Need, kes te olete kas koos meiega või kellegi teisega käinud troopilises Ida Aafrikas suahiili rannikul ning kaasa ostnud neid erinevaid lõhnavaid vürtse, mis siiani kapinurgas oma aega ootavad, otsige need välja!

Jagame teiega mõnusalt magusa vürtsipahvakuga Suahiili kana biryani retsepti! (Suahiili rannik on Ida-Aafrika rannik, kus on kokku põimunud nii Aafrika, India kui ka Araabia köök ja kombed- meie reisikavast siis Keenia  ja Tansaania 

Retsept  proovitud ja igati kiita saanud! 

Nimekiri vürtsidest on päris pikk, kuid see tasub vaeva!

Toorained: (5-6 sööjat)

  • Üks terve kana ,mis tuleks tükeldada u 8 tükiks või kasutada sobivaid muid kanatükke
  • 5 tervet tomatit, tükeldatud
  • 1 tšillipipar lõigutud
  • 6 sibulat – viilutatud
  • 3supilusikat tomatipastat
  • 2 supilusikat jahvatatud vürtsköömeid
  • 1 supilusikas suhkrut
  • 1 supilusikas kaneeli
  • 6-8 nelki
  • 1 supilusikas jahvatatud kardemoni
  • 1 teelusikas musta pipart
  • Maitse järgi soola
  • 1 cm väikeseks riivitud värsket ingveri
  • 4 küünt küüslauku, purustatud
  • 1 klaas vett
  • 3-4 kartulit – suurteks tükkideks lõigatud
  • Peotäis värsket koriandrit
  • 1 purk (400ml) kookospiima

Lisa paksu põhjaga suurde potti sorts õli ning kuumuta tomatipasta- keskmisel kuumusel- lisa sinna vürtsidest – vürtsköömned, kaneel, kardemon, must pipar ja nelk. Kuumuta u 2 min- nüüd levib juba köögis imeline aroom! Seejärel lisa tükeldatud tomatid. Kata kaanega ja küpseta u 13 min. Nüüd on kord käes lisamaks kanatükid, küüslauk, ingver, tükeldatud tšilli, sool, suhkur ja vesi. Kata kaanega ja küpseta keskmisel kuumusel veel u 15 min. Samal ajal valmista ette  friteeritud sibulad ja kartulid. Kasuta selleks eraldi panni piisava õliga. Kõigepealt friteeri sibulad- kuni need on kuldpruunid, seejärel kartulitükid, kuniks neile on tekkinud mõnus koorik. Seejärel lisa põhitoidupotti ka kookospiim, friteeritud sibulad ning kartulid ning küpseta kuni kartulid on pehmed.

Nüüd on suahiili biryani valmis! Serveeri seda koos keedetud riisiga ning garneeri koriandriga! Magusalt vürtsine meeleolu garanteeritud!

 

Meeleolu loomiseks :

 

 

Ja kõigile, kellel on meie reisidest tuttav Jambo Bwana laul! 

 

 

Ja kes siiski sooviks ka päriselt reisida või vähemalt reisi planeerida, kirjutage meile info@kontiki.ee

 

 

You don't have permission to register
Ole kursis põneva reisiinfoga

Pane siia oma meiliaadress ja oled toimuvaga kursis,

Liitu uudiskirjaga!